logobleekehoeve
Garderenseweg 130, 3888 LD Uddel  •  t +31 (0)577 40 08 69  •  info@bleekehoeve.nl
tulpjes
button-specials
Herfstarrangementen
zomerarrangementen

 

Welkom bij Bleeke Hoeve

Midden op de Veluwe, net buiten het dorp Uddel, ligt landhuis Bleeke Hoeve. Het bijbehorende terrein van ruim een hectare bestaat uit tuin en weiland. Aangrenzend ligt het natuurgebied Bleeke Meer, dat tot het Kroondomein behoort.

Landhuis Bleeke Hoeve


In Bleeke Hoeve treft u kwaliteitslogies aan met hedendaags comfort in een ambiance die herinneringen oproept aan idyllische B&B's in het Verenigd Koninkrijk en de gemoedelijke chambres d'hôtes in Frankrijk. Het uitgebreide ontbijt, waarbij vers geperste jus d'orange niet ontbreekt, wordt geserveerd in de sfeervolle voormalige gelagkamer met uitzicht op weilanden langs de bosrand van het Kroondomein. Voor het classificatiesysteem van Bed & Breakfast Nederland is aan Bleeke Hoeve in het voorjaar van 2009 een kwalificatie van vier tulpen toegekend.

Bleeke Hoeve biedt de gasten niet alleen logies en ontbijt, maar ook de mogelijkheid om, in overleg, gebruik te maken van de avondmaaltijd volgens het Franse 'table d'hôtes'-concept. Net als in een klein hotel serveren wij u drankjes in de gelagkamer, op de veranda en op de terrassen. In huis kunt u gebruikmaken van de gelagkamer. Ook de lees- en zithoek op de tweede etage is tot ieders beschikking. Voor de liefhebber staat een picknickbank in het weiland.

In eerste instantie is Bleeke Hoeve voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Gelegen direct aan de rand van het Kroondomein met zijn bossen en heidevelden, en met het uitgestrekte landgoed Staverden op een kilometer afstand, vormt Bleeke Hoeve een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. In tien minuten wandelt u naar het Uddelsche Buurtveld en staat u midden op de heide, omringd door stilte.
Gastvrouw Ria Schipper en gastheer Riex Pot (foto) kijken uit naar uw komst.


Enkele praktische punten:

  • Gratis WIFI
  • Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan
  • Fietsverhuur in het dorp
  • Fietsen kunnen in de garage worden gestald
  • Volop parkeergelegenheid op eigen terrein
  • Betaling met PIN (bankpas met Maestro of V-Pay logo), of à contant; geen creditcard

Bleeke Hoeve is aangesloten bij:


De geschiedenis van Bleeke Hoeve

De geschiedenis van Bleeke Hoeve gaat in elk geval terug tot halverwege de negentiende eeuw. Rond 1870 dreven Jacob van Essen en zijn vrouw Geurtje van Looijengoed een boerderij annex hotel-restaurant, Bleeke Hoeve genaamd, aan de toenmalige Grindweg naar Uddel. In 1918 kocht een ver familielid, Willem van Essen, Bleeke Hoeve; hij exploiteerde het bedrijf tot 1926.

Geurtje van Looijengoed
Geurtje van Looijengoed op 78-jarige leeftijd in 1915

Omstreeks 1920 werd de oorspronkelijke woonboerderij Bleeke Hoeve bij een brand geheel verwoest. Vervolgens verrees op de plaats van het afgebrande huis het huidige landhuis Bleeke Hoeve. Het pand werd in 1934 uitgebreid met een restaurant en de veranda aan de voorgevel. Tot ca. 1980 heeft Bleeke Hoeve onder verschillende beheerders een horecabestemming gehad. Het hotel bood plaats aan 26 gasten.

Voormalig Bleeke Hoeve

Nog wat oude plaatjes van Bleeke Hoeve (click):

ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht ansicht

Een omvangrijke interne renovatie in 2005 heeft het huis geschikt gemaakt voor Bed and Breakfast. Daarmee krijgt de geschiedenis van gastvrijheid een waardig vervolg. De uitstraling en sfeer van het huis zijn behouden, maar de gastenkamers zijn aangepast aan de kwaliteitsnormen van deze tijd. Alle kamers hebben eigen douche en toilet en voldoen aan de huidige eisen van brandveiligheid.

Bronnen:
- Het Boek van Uddel
- Gemeentearchief Apeldoorn
- Gelderland Bibliotheek Arnhem voor de ansichtkaarten (www.gelderlandinbeeld.nl)

Meer informatie over de historie van Uddel is te vinden op www.uddel.info.

 

arrangementen

culinair
groepen
fietsen
wandelen

Indien u meer informatie wenst omtrent onze op maat gesneden arrangementen, neem dan gerust contact met ons op.

hotels-combined